Motto: "O scoala care sa corespunda perfect tinutei sale e o adevarata institutie pentru cultivarea omului" - John Amos Comenius
Motto: "O scoala care sa corespunda perfect tinutei sale e o adevarata institutie pentru cultivarea omului" - John Amos Comenius

Galerie activitati

ZIUA RECOLTEI

ZIUA RECOLTEI – Proiect desfășurat de Grădinița cu Program Prelungit Hârlău la care a participat și un grup de elevi de la liceul nostru. Copii mici și mai mari, cadre didactice au sărbătorit împreună, într-o frumoasă zi de toamnă prin cântec, joc și voie bună! Mulțumim pentru invitație doamnei director G.P.P. Hârlău Georgiana Filimon!

Ziua Națională a Lecturii

Ziua Națională a Lecturii -15 februarie 2024 - Citim zi de zi (#citimZideZi)” Elevii și cadrele didactice de la liceul nostru au marcat această zi prin lectura unor fragmente din operele literare preferate, prin realizarea de postere, prin organizarea unei dezbateri cu tema „De ce să citim?”. Toate activitățile ne-au îmbogățit cunoștințele și ne-au dechis apetitul pentru lectura cu o carte în mână, pentru o vizită la biblioteca liceului sau la o librărie. Un copil care citește va fi un adult care gândește!

ZIUA MONDIALĂ A APEI

ZIUA MONDIALĂ A APEI este marcată, în fiecare an, la data de 22 martie. Elevii Liceului Tehnologic au evidențiat tema anului 2024 "APĂ PENTRU PACE", printr-o serie de activități: realizarea de machete, postere, desene, vizionarea unor filme documentare și crearea unui flash-mob. Elevii liceului nostru conștientizează faptul că toți trebuie sa ne unim pentru a folosi responsabil apa și să încercăm să menținem un climat de pace, punând bazele unui mâine mai stabil și mai prosper. Felicitări elevilor și prof. coord. Olivia Andon și Mihaela Păduraru!

Ziua Francofoniei

„La francophonie, c'est un vaste pays, sans frontières. C'est celui de la langue française. C'est le pays de l'intérieur. C'est le pays invisible, spirituel, mental, moral qui est en chacun de vous.” (Gilles Vigneault) Francofonia a fost sărbătorită și anul acesta la Liceul Tehnologic Hârlău, unde elevii din clasa a IX-a C au descoperit obiceiurile pe care populația francofonă le are în ceea ce privește micul dejun. S-a vorbit despre originea anumitor produse celebre, moduri de a le consuma, preferințele lor alimentare și chiar s-a mâncat de la celebrul macarons până la tradiționala pâine cu gem, căci francofonia nu înseamnă doar limba franceză și Franța, ci mai mult legăturile care există între țări, asemănări și deosebiri, completări, un melanj de culturi, principii și valori. Felicitări elevilor și d-rei prof. de franceză Andreea Galiț!

Ziua Educatiei

„Educația este cea mai puternică armă pe care o puteți folosi pentru a schimba lumea.” (N. Mandela) Pornind de la acest cunoscut citat, elevii liceului nostru au marcat, cu o zi în avans, ZIUA MONDIALĂ a EDUCAȚIEI care se sărbătorește anual, pe data de 5 octombrie, în peste 200 de țări, încă din anul 1994. Un simplu „Mulțumim!”, un zâmbet, un citat ilustrat în culori vesele, un sincer „La mulți ani, dragi profesori!” – din partea tuturor elevilor de la LTH pentru toți dascălii școlii noastre! Vă dorim să aveți multă răbadare, întelepciune și diplomație în practicarea nobilei profesii fără de care nicio altă meserie nu ar exista! Suntem siguri că veți face față cu succes tuturor provocărilor noilor generații de elevi!

Târg de Mărțișoare

Descoperă Magia Primăverii cu Mărțișoare Unice – Târg de Mărțișoare organizat de elevii și cadrele didactice de la profilele Textile și Pielărie și Construcții/Instalații și Lucrări Publice. Toate mărțișoarele au fost create cu pasiune de elevii liceului nostru prin folosirea unor tehnici tradiționale, moderne sau inovatoare și utilizarea unor materiale de calitate. Vă invităm să admirați creațiile unice confecționate de elevii noștri talentați!

Spectacol de colinde, datini și obiceiuri de iarnă

„FLORILE DALBE, FLORI DE MĂRU* MERIȘORU*” – Spectacol de colinde, datini și obiceiuri de iarnă desfășurat astăzi, 20 decembrie 2023, în curtea liceului nostru – punctul culminant al Poveștii de Crăciun de la LTH din acest an. Colindători de la liceul nostru, Ansamblul folcloric „Rapsodia Hârlăului”, alaiuri și formații din satele din apropierea Hârlăului au dovedit că tradițiile populare nu au fost uitate și că vor fi transmise generațiilor viitoare! Ne-au fost oaspeți formațiile: Cerbul de la Sticlăria, Plugul de la Zagavia, Cerbul de la Deleni, Cerbul de la Poiana-Mărului, Ceplenița, Ursul de la Bădeni. Mulțumim tuturor pentru participare! Felicitări elevilor liceului nostru care fac parte din aceste alaiuri! Felicitări, pentru coordonarea spectacolului de astăzi, domnului profesor Dumitru Hriscu!!

Sfântul Apostol Andrei

Sfântul Apostol Andrei – Credință/Tradiții, Superstiții – activitate dedicată Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, în care s-au prezentat semnificațiile zilei de 30 de noiembrie, a obiceiurilor și superstițiilor din noaptea de 29/30 noiembrie, dar și o dezbatere despre cum a ajuns această sărbătoare să fie considerată „Halloweenul românesc”. Au participat elevii claselor a X-a A și a XI-a A, prof. coord. Elena Unciuleac.Să prevenim și să eliminăm violența, iar în același timp să promovăm în școală, dar și în întreaga societate, cultura păcii și toleranței!

Școala mea fără violență!

„Școala mea fără violență!” – Expoziție de colaje, desene, postere și afișe realizate de elevii liceului nostru pentru a marca Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală. Felicitări tuturor elevilor care s-au implicat în pregătirea lucrărilor pentru acest proiect! Să prevenim și să eliminăm violența, iar în același timp să promovăm în școală, dar și în întreaga societate, cultura păcii și toleranței!

Săptămâna Prieteniei

Săptămâna Prieteniei 4 – 8 martie 2024, activitate organizată anual de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, a fost prilejul oferit elevilor liceului nostru pentru realizarea unei expoziții de desene pe tema prieteniei. În pregătirea expoziției s-au implicat elevi de la toate clasele, coordonatori au fost cadrele didactice și domnul prof. consilier școlar Adrian Tomulesei. „Prietenia = oameni nelipsiți, buni, dragi, de încredere care ne oferă pace, stare de bine, non-violență, iubire, ajutor.”

Săptămâna legumelor și a fructelor donate

Ediția 2023 a campaniei sociale „Săptămâna legumelor și a fructelor donate” (SNAC) a fost organizată în perioada 20-24 noiembrie 2023 și de liceul nostru. Această campanie constă în strângerea de legume şi fructe de către voluntari, elevi și profesori, implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale. Voluntariatul SNAC din liceul nostru înseamnă implicare, altruism, compasiune și reflectare asupra nevoii de a-l înțelege și ajuta pe cel aflat în nevoie. Felicitări tuturor elevilor participanți și cadrelor didactice care au coordonat această frumoasă activitate!

Realizarea de decoruri pentru sala de servire

„Realizarea de decoruri pentru sala de servire” – Activitate demonstrativă a catedrei de Turism și Alimentație realizată cu elevii clasei a XI-a I, calificarea profesională chelner (ospătar), vânzător în unități de alimentație, de doamnele prof. coord. Rodica Gheorghiescu și Tomița Bucur. Toți elevii au dovedit că sunt capabili să efectueze operații de decorare a sălii de servire în funcție de evenimentul ales și au dobândit competențe de execuție necesare meseriei de ospătar. Decorurile pregătite de elevi vor putea fi admirate într-o expoziție organizată în liceul nostru. Felicitări elevilor! Felicitări doamnelor prof. Rodica Gheorghiescu și Tomița Bucur!

„Povestea fuiorului și a straielor populare românești”

„Povestea fuiorului și a straielor populare românești” - șezătoare organizată de catedra de textile a liceului nostru, în parteneriat cu Muzeul Viei și Vinului din Hârlău, din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași. Într-un autentic decor autumnal, toți participanții au lucrat, au cântat, au dansat, s-au bucurat să fie împreună, au legat prietenii. Mulțumim invitaților noștri speciali, doamnei Zamfira Boboc, meșter popular de la Deleni, domnului prof. Bogdan Furtună, elevilor de la Școala Gimnazială Deleni! Mulțumim tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment frumos!

POVESTE DE CRĂCIUN - Expoziție de obiecte decorative și produse tradiționale

POVESTEA DE CRĂCIUN de la LTH a debutat astăzi cu Târgul de obiecte și produse tradiționale realizate de elevii coordonați de cadrele didactice de la toate specializările liceului nostru! Entuziasm, voie bună și pricepere în promovarea și valorificarea decorațiunilor și produselor realizate din resurse proprii! Felicitări tuturor elevilor și profesorilor îndrumători!

PE CĂRĂRI EMINESCIENE

„Fără Eminescu am fi mai altfel și mai sărăci.” (Tudor Vianu) PE CĂRĂRI EMINESCIENE – Activitate dedicată împlinirii a 174 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și Zilei Naționale a Culturii. Elevi și cadre didactice au participat la un concurs despre viața și opera marelui nostru poet, au recitat poezii, au cântat romanțe, au interpretat fragmente de corespondență și din articolul „In Nirvana” al lui I. L. Caragiale, au realizat desene și colaje cu imagini și versuri. Felicitări elevilor de la clasele 9A, 9B, 9C, 10A, 10D, 11A, 11D pentru entuziasmul și seriozitatea implicării în pregătirea și desfășurarea activității! Felicitări prof. coord. Corina Roșu, Diana Corlat și Elena Unciuleac!

1 Decembrie 2023

Activități dedicate zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României Elevii liceului nostru au dorit să își dovedească patriotismul participând cu mult entuziasm la dezbateri despre însemnătatea istorică a acestei zile, la un atelier de pictură, la un flas-mob în curtea școlii. Prof. coord. au fost Olivia Andon, Petronela Avram, Costinel Huțanu. La mulți ani, români! La mulți ani, România!

BALUL BOBOCILOR

„TRADIȚIONAL&MODERN” – BALUL BOBOCILOR LTH -17 noiembrie 2023 Entuziasm –seriozitate – implicare – emoții – spectacol – aplauze!!! Iată și câștigătorii acestei ediții: Miss Boboc: Dimitriu Georgiana / Mister Boboc: Scripei Alexandru Locul I: Șandra Denisa și Cimpoi Ionuț Locul II: Slăbuțu Bianca și Tudică Adi-Alexandru Locul III: Ștefănoaia Georgiana și Papaghiuc Iulian Mențiuni: Murariu Valentina și Matei Sebastian Miss Popularitate: Șandra Denisa Mister Popularitate: Tudică Adi-Alexandru Felicitări tuturor concurenților! Felicitări elevilor care au ajutat la organizarea evenimentului! Mulțumim tuturor partenerilor noștri generoși! Mulțumim pentru găzduirea spectacolului Palatului Copiilor Hârlău!

Cercul Metodic de Limba Engleza

Vineri, 17 noiembrie 2023, liceul nostru a fost gazda activităților cercului metodic al profesorilor de limba engleză. Felicitări doamnelor prof. Monica Vulpe și Corina Roșu pentru organizarea și susținerea unor activități interesante care au fost apreciate de toți participanții!

Cercul Metodic de Industrie Textilă și Pielărie

Vineri, 8 decembrie 2023, liceul nostru a fost gazda activităților din cadrul Cercului Metodic de Industrie Textilă și Pielărie. Tema abordată a fost incitantă și de actualitate pentru toate cadrele didactice prezente: „Evaluarea între modern și tradițional: metode, tehnici și instrumente”. Felicitări tuturor cadrelor didactice de la catedra de specialitate a liceului nostru pentru pregătirea și susținerea acestei frumoase și interesante activități didactice!

Consumul de Droguri naște monștri

În perioada 20 septembrie – 31 octombrie 2023, liceul nostru, în parteneriat cu ASOCIAȚIA THROUGH YOUNG (PRIN TINERI), desfășoară Proiectul de tineret „Consumul de Droguri naște monștri”, ediția a treia, finanțat de Consiliul Județean Iași. Sesiunile de informare realizate de doamna Director-Adjunct, prof. Manuela-Nicoleta Coman, dezbaterile pe acest subiect au fost foarte atractive și interesante. Elevii noștri au manifestat curiozitate, s-au implicat activ și au fost încântați de darurile oferite de partenerul nostru. Mulțumim pentru colaborare! Sperăm că acest proiect va continua și în anii următori!

DESCHIDEM POARTA FACULTĂȚII TALE

DESCHIDEM POARTA FACULTĂȚII TALE – Proiectul Educațional desfășurat de Asociația Centrul Regional de Integrare Socială Nord Est (CRIS) și Consiliul Județean Iași, ediția a VII-a, a inclus și în acest an și pe elevii claselor a XII-a de la Liceul Tehnologic Hârlău. Pe data de 9 noiembrie 2023, viitorii absolvenți ai liceului nostru, însoțiți de doamna prof. Cristina Macovei, au vizitat Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor și Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași. A fost o incursiune în universul studențesc foarte interesantă și captivanță pentru grupul de elevi de la liceul nostru. Cu siguranță vor fi studenții uneia dintre specializările acestor facultăți din anul universitar viitor! Mulțumim Asociației CRIS și Consiliului Județean Iași pentru oportunitatea oferită elevilor liceului nostru!

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024

Septembrie – Nostalgii de final de vacanță - Emoții de toamnă – Curiozitate - Energie pozitivă – Încredere - Speranțe! Festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024 la LTH a avut loc astăzi, 11 septembrie, cu participarea elevilor, părinților, cadrelor didactice și a autorităților locale. Un an școlar cu reușite și note mari pentru toți elevii! Multă înțelepciune, răbdare, putere și sănătate tuturor dascălilor! Ne dorim să facem echipă cu toți partenerii implicați în actul educațional, elevi, părinți, autorități cu scopul de a face față provocărilor noului an școlar! Mult succes tuturor! „Un copil, un profesor, o carte și un stilou pot schimba lumea.” (Malala Yousafzai)

Concurs „La Curțile Hârlăului”

Participare de succes a elevilor liceului nostru, care au interpretat melodii populare cunoscute și au dansat, în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului – Concurs „La Curțile Hârlăului” . Felicitări elevilor! Felicitări doamnelor prof. coord. Mirabela Scurtu și Mihaela Năsui și doamnei director- adjunct, prof. Manuela Coman!

Meșteșuguri și Artă Culinară Tradițională din Casa Bunicilor - 01.03.2024

Astăzi, în prima zi de primăvară, elevi și cadre didactice de la liceul nostru au răspuns cu mult entuziasm invitației de a participa la șezătoarea „Meșteșuguri și Artă Culinară Tradițională din Casa Bunicilor”, găzduită de doamna Zamfira Boboc în locația Grădiniței de la Feredeni, comuna Deleni. Reprezentanții noștri – eleve de la profilul Textile și Pielărie, coord. prof. Gheorghina Mătase și prof. Petronela Avram și Ansamblul folcloric „Rapsodia Hârlăului”, coord. prof. Mihaela Năsui și prof. Lăcrămioara Roiu – au dovedit că păstrează cu mult drag și vechile meșteșuguri populare și jocurile și cântecele tradiționale. Mulțumim frumos pentru colaborare gazdelor noastre ospitaliere: doamnei Zamfira Boboc, domnului Dumitru Prigoreanu, Primar al comunei Deleni, domnului prof. Marius Scîrțu, Director al Școlii Feredeni!

MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române - etapă esențială pentru constituirea statului național unitar român

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria poporului român ca data fundamentală la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la scurt timp după alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Pentru a marca împlinirea a 165 de ani de la realizarea acestui măreț eveniment, elevi și cadre didactice de la liceul nostru au cântat și au jucat celebra „Hora Unirii”, versuri Vasile Alecsandri, muzica Alexandru Flechtenmacher: „Hai să dăm mână cu mână Cei cu inima română, Să-nvârtim hora frăției Pe pământul României! Iarba rea din holde piară! Piară dușmănia-n țară! Între noi să nu mai fie Decât flori și omenie! ...” La mulți ani, dragi români!

O scrisoare de Dragobete - februarie 2024

În perioada 12-25 februarie, elevii Liceului Tehnologic Hârlău și-au dezvoltat abilitățile de creație literară, de comunicare și au promovat valori precum respectul, toleranța și prietenia prin redactarea de scrisori cu un singur scop și anume acela de a-și arăta sentimentele față de colegi, prieteni și cadre didactice. Activitatea a fost o provocare pentru toți elevii, rezultatul creativității lor fiind astăzi dezvăluit prin înmânarea scrisorilor tuturor destinatarilor de drept. Au fost zâmbete, mulțumiri, inimioare și pentru expeditori și pentru destinari. Felicitări tuturor elevilor implicați în această inedită și atractivă activitate! Felicitări d-rei prof. coord. Andreea Galiț! Mulțumim pentru invitație Școlii Gimnaziale „Petru Rareș” Hârlău!

„OBICEIURI ȘI TRADIȚII LA ROMÂNI”- FESTIVAL-CONCURS, ediția a XII-a, noiembrie 2023, Clubul Copiilor Hârlău

Reprezentanții liceului nostru s-au remarcat prin participarea la secțiunile Artă culinară tradițională, cântec popular și dans popular stilizat, prof. coord. Rodica Gheorghiescu, Mihaela Năsui și Paul Beșleagă. Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători! Mulțumim pentru invitație Școlii Gimnaziale „Petru Rareș” Hârlău!